fbpx

Aciditatea gastrică – simptome și remedii naturale

Aciditatea gastrică este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale stomacului, cauzând stări de disconfort de lungă durată. Arsurile stomacale pot fi ușoare sau, în cazurile mai grave, însoțite de dureri de cap, migrene și chiar vărsături.

Aciditatea gastrică – simptome și remedii naturale

Netratată, aciditatea gastrică poate afecta în timp sistemul digestiv, ducând chiar la ulcer sau deteriorarea mucoasei stomacale.

Care sunt cauzele apariției acidității gastrice?

Ne întrebăm de multe ori care sunt cauzele apariției acidității gastrice, atât de supărătoare în orice circumstanță. De ce apare aceasta și ce obiceiuri ar trebui să corectăm, astfel încât să diminuăm simptomele?

 • În primul rând, arsurile stomacale pot fi generate de o alimentație nesănătoasă. Băuturile carbogazoase, cafeaua, citricele, salatele cu legume crude, alimentele picante sau grase, roșiile sau alunele pot contribui într-o anumită măsură la apariția acestora. În plus, masticația insuficientă provoacă dificultăți stomacului, care trebuie să lucreze mai mult pentru a digera hrana consumată.
 • Somnul și odihna insuficiente duc la creșterea producției de acizi gastrici, un program și un stil de viață dezorganizat fiind și ele catalizatori ai disconfortului gastric.
 • Stresul este, de asemenea un factor important care poate determina creșterea acidității. Deși toate celelalte elemente sunt respectate, acesta poate da peste cap întreg sistemul digestiv.

Ce facem spre a controla nivelul de aciditate din stomac?

Putem apela la câteva remedii naturale care sprijină echilibrul gastric și ne ajută să ne păstrăm starea de bine după fiecare masă.

 • Sucul de mentă este excelent în păstrarea unui nivel optim al acidității gastrice.
 • Apa de nucă de cocos este recomandată în ,,prize” de câte 3-4 ori pe zi.
 • Apa caldă, câte două pahare dimineața, este un excelent adjuvant în controlarea acidității gastrice.
 • Zahărul brun, câte un cub, după fiecare masă echilibrează și el nivelul de aciditate din stomac.
 • Infuziile de ceai de chimen sunt și ele printre primele recomandări.
 • Activitatea fizică și mersul regulat pe jos îmbunătățesc activitatea digestivă. Astfel, o plimbare scurtă după masă poate contribui la menținerea sănătății stomacului.
 • Când resimțiți efectele acidității gastrice, un pahar cu apă în care dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu poate fi cel mai la îndemână remediu.
 • Ceaiul de mușețel, de gălbenele, sucul de țelină sau de aloe vera calmează arsurile gastrice foarte rapid.
 • Mesele mici din punct de vedere cantivativ și mai dese sunt foarte importante în tratamentul acidității gastrice. În cazul acestei afecțiuni, ultima masă admisă înainte de culcare ar trebui să fie cu cel puțin 2-3 ore înainte de ora de somn.

Pe lângă acestea, îți recomandăm și Dr. Hart Antiacid cu Mentă, administrat la o oră după fiecare masă principală.  Acesta e un supliment alimentar cu o combinaţie de plante și minerale cu rol important în neutralizarea acidităţii crescute din stomac.

Tu ai probleme cu aciditatea gastrică?