fbpx

Afecțiunile hepatice – simptome, cauze, sfaturi

Ficatul este situat în josul cutiei toracice, în partea dreaptă a abdomenului, având un rol important în digestie, absorbția substanțelor nutritive și în procesul de detoxifiere. Fără un ficat sănătos nu am putea duce o viață normală. Afecțiunile hepatice reprezintă, de fapt, o gamă largă de boli ale ficatului. 

afectiunile hepatice

afectiunile hepatice

Afecțiunile hepatice pot fi moștenite sau dobândite în urma expunerii la substanțe chimice sau virusuri. Unele au caracter temporar și sunt mai ușor de depășit, altele necesită mult timp și răbdare pentru remediere.
Care sunt simptomele unei afecțiuni hepatice?

1. Modificarea în gălbui a culorii normale a pielii și a albului ochilor, proces cunoscut și sub numele de icter.
2. Dureri abdominale și mărirea în volum a abdomenului.
3. Oboseală cronică.
4. Senzația de greață.
5. Lipsa poftei de mâncare.
6. Urină închisă la culoare.
7. Mâncărimi ale pielii ce nu răspund la tratamentele aplicate.

Imediat ce una sau mai multe dintre aceste simptome apar și persistă o perioadă de timp, trebuie programată o consultație la medic pentru a stabili diagnosticul exact și tratamentul corect.
Care sunt factorii cei mai importanți ce pot duce la apariția afecțiunilor hepatice:

  • Expunerea la fluide biologice.
  • Diabetul zaharat.
  • Obezitatea.
  • Administrarea anumitor medicamente.
  • Consumul excesiv de alcool etilic.

Aceste afecțiuni pot fi depistate cu ușurință prin intermediul analizelor de sânge, investigațiilor imagistice (tomografia computerizată, ecografia sau RMN), precum și cu ajutorul examenului histopatologic, cunoscut și sub numele de biopsie hepatică.
Bolile hepatice pot fi prevenite prin: dietă sănătoasă și echilibrată, greutate corporală apropiată de valorile optime, evitarea consumului de alcool sau medicamente fără recomandarea medicului, evitarea comportamentului de risc și protejarea de insecticide sau substanțe chimice.

Dr. Hart Complex cu Silimarină și Anghinare poate fi de un real ajutor în restabilirea funcționării optime a ficatului: silimarina ajută la regenerarea celulelor hepatice, în timp ce anghinarea stimulează secreția biliară și menține în valori constante colesterolul HDL („bun”).

Întreabă de el în farmaciile Sensiblu si verifica promotiile disponibile aici !