fbpx

Alimente care contin calciu

Calciul este una dintre cele mai prezente minerale găsite în corpul uman. Dinții și oasele, de exemplu, conțin cea mai mare parte a calciului găsit în organism. Celulele nervoase, țesuturile, sângele și alte fluide conțin restul cantității de calciu.

Alimente care contin calciu
Funcțiile acestuia? Fiind una dintre cele mai importante minerale din organism, acesta ajută la:
• menținerea sănătății dinților și oaselor
• previne apariția osteoporozei
• coagularea sângelui
• transmiterea semnalelor nervoase
• relaxarea musculară
• eliberarea hormonilor
• mențiinerea sănătății inimii
Fiind vorba de o substanță atât de importantă, unde îl găsești totuși?

Putem începe cu urmatoarele alimente care contin calciu :
– lactate (iaurt, majoritatea brânzeturilor, unt)
– legume verzi precum broccoli, salată, varză și nu numai
– somon și sardine
– migdale, semințe de floarea soarelui, tahini
Alternativa la acestea alimente care contin calciu o poate constitui hrana în care calciul a fost adăugat: sucul de portocale, laptele de soia, tofu, cereale, diferite tipuri de pâine.
Importanța calciului a fost recunoscută încă din cele mai vechi timpuri și lipsa acestuia în organism poate conduce la diferite afecțiuni ale sistemului osos și nu numai. Hipocalcemia poate duce în timp la osteporoză, nivel ridicat al tensiunii arteriale, dezvoltare și creștere mai lentă la copii și nu numai.

Pentru a preveni din timp toate aceste afecțiuni și pentru a te feri de ele, este important să urmărești toate semnele ce ar putea indica o deficiență în aportul necesar de calciu. Dacă te simți confuz și ai pierderi de memorie, ar putea fi vorba de o lipsă de calciu. Dacă unghiile tale se rup foarte ușor și sunt casante, ar putea fi din nou vorba de o lipsă de calciu. Spasmele musculare ar putea indica și ele o carență de calciu.
Diagnosticul de hipocalcemie și decizia de tratament sunt stabilite alături de medicul tău sau de farmacist în urma analizei simptomelor recente. Nu ezita să apelezi la aceștia ori de câte ori simți că ește cazul. In portofoliul Dr. Hart, avem produse care pot acoperi deficienta de calciu.

Tu cat de des consumi aceste alimente care contin calciu?