Crampe Musculare și Cârcei – Cauze și măsuri pe care le putem lua

Mersul pe jos presupune folosirea a peste 200 de grupe de mușchi și nu este de mirare că uneori apar când nu te aștepți crampele musculare. Vorbim aici despre cârcei. Cârceii sunt acele crampe musculare care ne-au dat tuturor bătăi de cap la un moment dat.

Crampe Musculare și Cârcei

Crampe Musculare și Cârcei

 

Cum îți poți da seama că ai o astfel de crampă? Simplu. Cârceii sunt contracții involuntare ale mușchilor și se resimt în special la nivelul membrelor inferioare. Contracțiile vin însoțite și de dureri intense și de scurtă durată la nivelul mușchiului.

Există mai multe cauze care favorizează apariția crampelor musculare, iar majoritatea pot fi prevenite foarte ușor. Cârceii apar cel mai adesea din cauza efortului înaintea căruia mușchii nu au fost încălziți suficient sau din cauza unei poziții necorespunzătoare a corpului (statul prea mult pe scaun).

Trebuie să ai în vedere și nivelul de minerale (potasiu, calciu și magneziu) din organism, întrucât lipsa acestora duce la creșterea riscului de a avea crampe, mineralele fiind responsabile de transmiterea impulsurilor nervoase.

O altă cauză importantă este deshidratarea. Mușchii tăi au continuu nevoie de lichide, așadar este foarte important să te hidratezi suficient, indiferent de nivelul de efort pe care îl depui.

Mușchii tăi, și implicit organismul, au nevoie de odihnă și de repaus. Asigură-te că dormi suficient, iar somnul tău este odihnitor.

 

Ce trebuie să ai în vedere pentru a evita crampele musculare:

    • Întinde mușchii înaintea oricărui efort fizic;
    • Fă sport și mișcare în mod constant;
    • Hidratează-te suficient;
    • Odihnește-te;
    • Consumă alimente sănătoase, bogate în nutrienți esențiali.

Pe lângă acestea, îți recomandăm Dr. Hart Complex pentru crampe musculare și cârcei, ce îți asigură o absorbție rapidă a mineralelor în organism și te ajută la reducerea oboselii și extenuării.

Tu cum îi vii de hac unui cârcel?