fbpx

Remedii naturiste pentru durerile în gât

Sezonul rece sau trecerile de la un anotimp la altul aduc cu sine și gripă, răceală, infecții și dureri în gât. Înainte de a trece la antibiotice, caută recomandarea unui specialist și încearcă remediile naturiste disponibile.

durere de gat

Da, da. Ai auzit bine. Durerile în gât pot fi tratate cu ușurință cu ajutorul unor mici “trucuri”. Dacă te-am făcut deja curios, acest articol este pentru tine.

Gargara cu apă sărată este recunoscută pentru proprietățile sale antiseptice și ajută la fluidizarea secrețiilor, reduce inflamația și oferă instant o ameliorare a disconfortului. Este nevoie de o jumătate de lingură de sare și de un pahar cu apă călduță. Fă gargară de cel puțin patru ori pe zi.

Mierea – bineînțeles că nu putea lipsi. Are proprietăți antibacteriene și ajută la procesul de refacere. Mai mult, contribuie și ea la fluidizarea secrețiilor și reduce inflamația. Adaugă două linguri de miere într-o cană cu apă caldă sau în ceaiul preferat și bea de câteva ori pe zi. Nu consuma mierea ca atare intrucât poate irita gâtul.

Lămâia și-a câștigat locul binemeritat în acest articol datorită proprietăților sale calmante și conținutului ridicat de vitamine. Limonada sau gargara cu sucul de lămâie diluat într-o cantitate de apă călduță te pot ajuta să scapi de durerile în gât.

Usturoiul este cunoscut pentru acțiunea sa antibacteriană și antiseptică, având efecte benefice și asupra gâtului. Alicina, din conținutul său, contribuie la distrugerea bacteriilor “vinovate” pentru durerile în gât.

Scorțișoara, pe cât este de gustoasă, pe atât este de ajutor în durerile în gât. Amestecă un bețișor de scorțișoară cu puțin piper și lasă-le în două cești de apă pentru câteva minute. Strecoară lichidul și adaugă o lingură de miere. Bea o dată pe zi, timp de o săptămână.

Turmericul are proprietăți antiseptice și poate fi consumat sub formă de pudră amestecat cu apă caldă.

Schinduful dizolvă mucusul și ajută la calmarea durerilor și inflamației. Adaugă două linguri de semințe de schinduf în șase cești de apă și fierbe-le aproximativ jumătate de oră. Filtrează și bea lichidul la temperatura camerei de trei-patru ori pe zi.

Suplimentar, poți încerca Dr. Hart Drajeuri cu Miere și Propolis.

Tu cum lupti impotriva durerilor in gat?