fbpx

Remedii pentru sinuzita

Sinuzita este o afecțiune acută ce duce la inflamarea sinusurilor (cavități mici, pline cu aer, localizate în imediata apropiere a nasului, în interiorul oaselor feței și craniului). Persoana care suferă de sinuzită întâmpină dificultăți la respirația pe nas, iar zona din jurul ochilor și toată fața pot fi inflamate. Durerile și pulsatiile în zona capului sunt adesea întâlnite în cazul sinuzitei. Vestea buna este ca exista remedii pentru sinuzita. 

remedii pentru sinuzita

Simptomele sinuzitei sunt foarte ușor de observat, dar greu de suportat. Când acestea persistă, este momentul să mergi la medic pentru un tratament. Alternativ, poți încerca și câteva remedii pentru sinuzita bine cunoscute pentru eficiența lor în tratamentul/simptomelor acesteia.

Uleiurile esențiale pentru sinuzită sunt o idee foarte bună când vine vorba de simptomele neplăcute ale sinuzitei. De eucalipt, lavandă sau lămâie, alături de ulei de măsline, cocos sau migdale. Masează-ți gâtul, tâmplele și ceafa și respiră adânc pentru a inhala vaporii uleiurilor. Repetă masajul la câteva ore pentru beneficii optime.

Piperul cayenne, alături de 2 linguri de miere, un sfert de lămâie și o cană de apă fierbinte – bune decongestionante împreună.

Ceaiul de ghimbir îți vine și el în ajutor alături de miere, fiind un bun antimicrobian.

Ceaiul verde, extractul de semințe de grapefruit, împreună cu apa fierbinte promit să te ajute și ele în tratamentul simptomelor neplăcute ale sinuzitei.

Totodată, hreanul proaspăt este și el bine cunoscut drept unul dintre cele mai bune remedii naturiste. Rade o mică parte din hrean și inhalează, cu precauție.

Din portofoliul Dr. Hart iti putem recomanda Complexul cu Verbina, Gentiana si Soc. Verbina contribuie la curatarea sinusurilor de mucusul secretat. Socul ajuta la formarea de mucus în sinusuri şi la curăţarea acestora. Extractul de Gențiană susține sănătatea sistemelor digestiv și hepatic.

Remediile naturiste trebuie ajutate de obiceiuri sănătoase adaptate nevoilor acestei afecțiuni:

  • Ai grijă ca aerul din camera în care stai să fie de o umiditate medie;
  • Menține o temperature medie în camera în care petreci cel mai mult timp;
  • Aerisește cât mai mult camerele;
  • Elimină factorii poluanți din jur precum odorizantele, soluțiile de curățat, fumul de țigară etc.
  • Hidratează-te și bea multă apă de-a lungul zilei. Ai grijă ca apa să nu fie foarte rece;
  • Evită alcoolul și cafeaua – ambele usucă nasul și creează disconfort.

 

Tu ce alte remedii pentru sinuzita mai știi?